Nieuws

Klimaatverbond Nederland zet in op omvangrijke en impactvolle Kinderklimaatbeweging

Klimaatverbond Nederland zet in op omvangrijke en impactvolle Kinderklimaatbeweging

12 June 2019

In Hesperange, Luxemburg is onlangs door Climate Alliance de kick-off verricht van het jaarlijkse programma Zoom Kids on the Move, de internationale versie van Groene Voetstappen. In Nederland lift onze actieweek meestal mee op de Europese Week van de Mobiliteit. Dit jaar wordt die gehouden van 16 tot en met 22 september 2019. 
 
Groene Voetstappen 2019

Omdat Klimaatverbond Nederland in samenwerking met nationale en internationale partners bezig is met het ontwikkelen van een meer omvangrijke en impactvolle Kinderklimaatbeweging, is besloten dat wij dit jaar Groene Voetstappen niet actief uitrollen over Nederland. Onze tijd en focus zal meer gericht zijn op de ontwikkeling van de nieuwe Kinderklimaatbeweging, een beweging voor en door kinderen, en de (nieuwe) campagnes gericht op bewustwording en gedragsverandering die daaruit zullen voortvloeien. Denk hierbij aan onder meer de (nieuwe) actieweek Groene Voetstappen en een grootschaligere versie van de Kinderklimaattop.
 
Ideeën en suggesties
 
Heb jij ideeën of suggesties die eraan kunnen bijdragen om een landelijke Kinderklimaatbeweging sterk en impactvol te maken? Dan kun je deze mailen naar communicatie@groenevoetstappen.nl. Bij voorbaat dank voor je input!

Toch meedoen?
 
Scholen en educatiecentra die nog steeds mee willen doen aan de Groene Voetstappen-campagne in 2019, kunnen gebruik maken van het (les)materiaal dat Klimaatverbond Nederland nog beschikbaar heeft. Materialen die – tegen een kleine vergoeding – gebruikt kunnen worden zijn onder meer het lesmateriaal voor in de klas, als ook de boekjes met groene en gouden voetstappenstickers en het digitale scorebord. De kosten voor de boekjes met stickervellen zijn € 0,25 excl. verzendkosten. Het digitale scorebord is toegankelijk voor € 0,20 per leerling. Informeer via communicatie@groenevoetstappen.nl naar de prijzen en mogelijkheden.

Over de campagne
 

Groene Voetstappen is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstapstickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en een veilige leefomgeving met behulp van het aangeboden lesmateriaal. In het lesmateriaal komen ook de wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen terug. 

Voor vragen over Groene Voetstappen, de Kinderklimaattop of de Kinderklimaatbeweging, kun je contact opnemen met Cindy Gronouwe op: 088-0238900 of cindy.gronouwe@klimaatverbond.nl.

Lees verder

Kinderklimaattop 2019: Een schone natuur staat bovenaan

Kinderklimaattop 2019: Een schone natuur staat bovenaan

2 April 2019

Groep 8b van basisschool Leyenburg uit Den Haag heeft tijdens de elfde Kinderklimaattop de Philip de Roo-prijs in de wacht gesleept. De groep bestaande uit zo’n 25 kinderen had niet alleen het beste totaalplan met o.a. natuurcorvee en energiebesparende maatregelen; de ideeën zijn op korte termijn uitvoerbaar. Bovendien gaat de leerlingenraad samen met de directeur ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen helpen met de uitvoering van het plan. Dit waren de doorslaggevende punten voor het winnen van de prijs volgens de jury, bestaande uit Michiel de Roo en klimaatgezant Marcel Beukeboom. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen stonden centraal tijdens deze Kinderklimaattop.

Lees verder

Aanmelden voor Groene Voetstappen is nog steeds mogelijk

Aanmelden voor Groene Voetstappen is nog steeds mogelijk

21 August 2018

We hebben goed nieuws voor scholen en natuureducatiecentra die toch nog mee willen doen aan Groene Voetstappen: je kunt je nog inschrijven! 

Lees verder

Kinderklimaattop door de ogen van de deelnemers

Kinderklimaattop door de ogen van de deelnemers

24 April 2018

Rosan Honing (12 jaar) uit Weesp schreef als reporter een verslag van de nationale Kinderklimaattop. En kidsreporter Fiora en Robin maakten een utigebreid filmverslag van de dag. 

Lees verder

100 kinderen met fantastische duurzame ideeën op de Kinderklimaattop

100 kinderen met fantastische duurzame ideeën op de Kinderklimaattop

16 March 2018

Vandaag vond de landelijke Kinderklimaattop 2018 plaats in het Watermuseum te Arnhem. Ruim 100 kinderen uit het hele land bespraken ideeën om klimaatverandering tegen te gaan en pitchten deze aan de jury in strijd om de Philip de Roo prijs. In de jury zaten o.a. de Nederlandse klimaatgezant Marcel Beukeboom, familie van poolreiziger Philip de Roo en de VN Jongerenvertegenwoordigers. De dag is afgetrapt door burgemeester Marcouch: “Wat goed dat jullie met elkaar nadenken over wat je zelf kunt doen. Kleine stappen kunnen tot iets groots leiden. Kleine druppels laten een emmer vollopen.“

Lees verder

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2018