Dit jaar niet één, maar twee Groene Voetstappen Weken!

21 June 2024

Anders dan voorgaande jaren kunnen scholen dit jaar op twee momenten aansluiten, namelijk van maandag 16 t/m 20 september én maandag 11 t/m vrijdag 15 november. De actieweek in september valt samen met de Europese Mobiliteitsweek en de actieweek in november valt samen met de Nationale Klimaatweek. Scholen kunnen zelf kiezen welke week ze aansluiten. Beide weken aansluiten mag natuurlijk ook!

Doen jullie ook mee?

De actie werkt als volgt: In de Groene Voetstappen Week komen alle leerlingen lopend, steppend of met de fiets naar school. Hiermee verdienen de leerlingen punten, die op school worden vastgelegd in een digitaal scorebord. Naar wens kunnen de leerkrachten met behulp van les- en werkbladen aandacht besteden aan de onderwerpen verkeer, energie en natuur. Als leerlingen extra duurzame activiteiten uitvoeren, kunnen ze Gouden Voetstappen verdienen. Bovendien bedenken de leerlingen oplossingen voor klimaatproblemen. 

Praktische gegevens

Wat: Actieweek voor basisscholen met bewustwordingsactiviteiten op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, energie en natuur
Wanneer: 16-20 september en 11-17 november 2024
Voor wie: Groep 1 t/m 8
Kosten: Aan dit project zijn geen kosten verbonden
Tijdsduur: Dagelijkse tijdinvestering van 30 tot 60 minuten
Aanmelden: Dat kan tot een week voor aanvang van de actieweek via dit formulier

Wij zien jullie aanmelding graag tegemoet! 

Met vriendelijke groeten,

Het Groene Voetstappen team

Groene Voetstappen is een project van Vereniging GDO in samenwerking met Klimaatverbond Nederland en Climate Alliance.

Contact Colofon en Disclaimer

©Vereniging GDO 2022