De loopbus en fietsbus naar school

12 October 2017

De loopbus en fietsbus naar school

CBS Het Kompas in Lexmond organiseert deze week de loopbus en de fietsbus. Doet jouw school dat ook?

"Wij doen deze week mee met de actie 'Groene voetstappen'. We stimuleren de leerlingen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Op woensdag 11 oktober kunnen de leerlingen voor en na schooltijd aansluiten bij de 'loopbus' (groep die naar school loopt) of de 'fietsbus' (groep die naar school fietst). Dit is onder leiding van twee School Commissie leden. De 'loopbus' vertrekt vanaf 8.10 vanaf De Laak. Als er kinderen zijn die mee willen fietsen, lees dan onderstaande tekst"

Ha kleppers!

Zo noemen echte wielrenners elkaar. Kleppers willen altijd fietsen. Ook als het regent, sneeuwt en waait. Weet je wat kleppers ook graag doen? Stiekem trainen! Dat betekent dat ze elke mogelijkheid aangrijpen om te fietsen. Naar school bijvoorbeeld!

Over die school gesproken; aanstaande woensdag komt de wethouder van de gemeente op bezoek op het Kompas. Zullen we hem laten zien wat voor stoere kleppers jullie zijn?

Fietsen is leuker wanneer je het samen doet. En daarom hebben we de fietsbus bedacht. Het is heel simpel: reageer even op dit bericht wanneer je aanstaande woensdag opgepikt wil worden door de fietsbus. Chauffeur is Joost-Jan Kool, die er vroeger van droomde een echte klepper te zijn. Zorg wel dat je goed zichtbaar bent met een fluorkleurig hesje. Na schooltijd brengt de bus je weer thuis! Ouders die als copiloot mee willen zijn meer dan welkom!

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2018