Nieuws

Een (g)oude(n) schoen voor de meeste voetstappen

Een (g)oude(n) schoen voor de meeste voetstappen

9 October 2017

Een plankje met daarop een groen gespoten oude gymschoen besprenkeld met gouden glitters staat voor juffrouw Heleen Kerkhof van groep 8 op de tafel. “Over duurzaam gesproken”, knipoogt ze. “Onze conciërge heeft deze prachtige wisseltrofee gemaakt van restafval en tweedehandsspullen.” Een toepasselijke prijs waar alle klassen van de school deze week voor strijden. Want wie zet de meeste groene voetstappen?

Lees verder

CO2-uitstoot beperken door gedragsverandering: ruim 21.000 kinderen gaan voorop

CO2-uitstoot beperken door gedragsverandering: ruim 21.000 kinderen gaan voorop

29 September 2017

Op maandag 2 oktober gaan 21.215 kinderen in Nederland fietsend, lopend en steppend naar school in plaats van met de auto. In deze Groene Voetstappenweek houden 106 basisscholen een week lang bij hoe de kinderen naar school komen en belonen hen als ze met de fiets, lopend of met het skateboard komen. Kinderen doen mee met Groene Voetstappen voor het klimaat, schone lucht en verkeersveiligheid rondom school.

Lees verder

Subsidie voor gezond en duurzaam schoolgebouw verlengd tot eind 2017

Subsidie voor gezond en duurzaam schoolgebouw verlengd tot eind 2017

29 August 2017

Goed nieuws: schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen ook de komende maanden nog gebruik maken van de subsidieregeling voor verduurzaming van hun schoolgebouwen. De overheid heeft de subsidieregeling verlengd tot en met 29 december 2017. Met de subsidie ontvangen schoolbesturen 50% van de kosten voor het inhuren van extern advies terug, tot een maximum van € 3.500. Er is nog ruimte voor circa 70 subsidieaanvragen. Hierbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.  

Lees verder

Groene voetstappen 2017 dit jaar in oktober

Groene voetstappen 2017 dit jaar in oktober

7 March 2017

Ook dit jaar organiseren wij weer de campagne Groene Voetstappen. Schrijf alvast in je agenda: 2 t/m 6 oktober 2017. Dat is de week dat we met zoveel mogelijk kinderen in Nederland zoveel mogelijke groene voetstappen willen zetten. 

Lees verder

Aftrap Groene Voetstappen 2016

16 September 2016

A.s. maandag 19 september start de Groene Voetstappen actie in regio Midden. De weken daarna volgen regio Noord en Zuid. (Maar als je als school in een andere week  mee wilt doen, kan dat natuurlijk ook!) De landelijke aftrap vindt dit jaar plaats in Dordrecht, waar we vorig jaar ook te gast zijn geweest met de afsluitende landelijke Kinderklimaattop. Hieronder, en straks als download op onze website, vinden jullie het persbericht over de Groene Voetstappen actie dit jaar en de aftrap. Voel je vrij om deze te gebruiken voor eigen berichtgeving of om te verspreiden. Veel plezier bij het zetten van de Groene Voetstappen en het besparen van CO2!

Lees verder

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland.

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2020