Lesmateriaal Kinderklimaattop

De Kinderklimaattop wordt jaarlijks georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Dit jaar doen we dat in samenwerking met gemeente Velsen en het Pieter Vermeulen Museum. 

De Kinderklimaattop van het Kinderklimaatakkoord

De Kinderklimaattop 2021 geeft kinderen een podium hun ideeën en overtuigingen te delen, en brengt het gesprek tussen kinderen en volwassenen tot stand. Want wanneer kinderen van zich laten horen, is het essentieel dat volwassenen luisteren. Samen maken we de toekomst. En… samen maken ze dit jaar het eerste Kinderklimaatakkoord. Wil je hier met je school aan deelnemen? Het kan nog. Kijk dan op donderdag 15 april via deze link live mee met de Kinderklimaattop. Tussen 13.00 en 14.00 uur kun jij meestemmen over de afspraken die in het akkoord moeten komen.

Kinderen praten mee over hun toekomst

Elk jaar maken wereldleiders op de VN Klimaattop nieuwe afspraken om klimaatverandering aan te pakken. Dit zijn langlopende processen en ver weg van ons. Er is echter geen tijd te verliezen! Hoog tijd dus om kinderen in heel Nederland hulp te vragen. Het gaat immers om hun toekomst! Wat vinden zij belangrijk? Voorafgaand aan de landelijke Kinderklimaattop zullen kinderen in hun eigen klas gaan praten over drie thema’s:

  • Klimaatrechtvaardigheid (de lusten en lasten van klimaatverandering, eerlijk delen);
  • Voorkomen van klimaatverandering (klimaatmitigatie);
  • Omgaan met klimaatverandering (klimaatadaptatie)

Lesmateriaal

De kinderen worden op basis van deze thema’s gevraagd om te vertellen welke afspraken zij belangrijk vinden in de aanpak van verdere klimaatverandering, voor aanpassing daaraan en voor klimaatrechtvaardigheid. Om laagdrempelig aan de slag te kunnen gaan met deze thema's heeft het Pieter Vermeulen Museum heel gaaf en toegankelijk lesmateriaal ontwikkeld. Tref hieronder alle materialen die je gratis kunt downloaden om zo met je klas meer te leren over klimaatveranderig en zo aan de slag te kunnen met jullie poster(s) voor het Kinderklimaatakkoord.

                                         

Knipblad Klimaatrechtvaardigheid (los bestand)   Knipblad met Klimaatstellingen (los bestand)

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Vereniging GDO in samenwerking met Klimaatverbond Nederland en Climate Alliance.

Contact Colofon en Disclaimer

©Vereniging GDO 2022