Young & Fair: hoe fair ga jij?

De kledingindustrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie. Iets wat voor velen nog onbekend is. Daarbij zijn de arbeidsomstandigheden erg slecht. Kleding is een product dat we allemaal nodig hebben, we kunnen dan ook samen het verschil maken door duurzamer te consumeren! Duurzaamheid is een begrip dat vaak gebruikt wordt, maar wat betekent dit nou eigenlijk?

Bij Young & Fair geven we gastlessen over de (on)eerlijke kledingindustrie. Tijdens de les denken we samen na over hoe producten gemaakt worden en wat je er met elkaar aan kan doen om de keten eerlijker te maken. Daarnaast proberen we door middel van een spel de kledingindustrie na te bootsen om te verduidelijken hoe het in het dagelijkse leven gaat.

  • Tijdsduur: 1 à 1,5 uur (dit kan eventueel ook worden aangepast op de lesuren);
  • Kosten: het geld dat Young & Fair met de gastlessen ontvangt, wordt volledig geïnvesteerd in Young & Fair. De standaard kosten van een afname van één les à 1 uur bedragen €120,00 exclusief reiskosten van twee gastdocenten;
  • De groep: de gastles is geschikt voor verschillende leeftijden en klassen met een minimum aantal van 10 tot een maximum van 35. 

Omdat onze docenten allemaal vrijwilligers zijn, hebben we een aantal weken nodig om docenten te zoeken en proberen uiterlijk 2 weken voor de datum definitief aan te geven of de les doorgaat. Indien je als school besluit gebruik te maken van deze gastlessen en je hebt de aanvraag met Young & Fair helemaal rond, kun je je gouden voetstappen toevoegen aan je scoreboard. Dat geldt ook als de gastles buiten de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week plaatsvindt.

Wil je een gastles aanvragen? Stuur dan een mail naar gastlessen@youngandfair.nl

  

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland.

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2021