Schooldag van de duurzaamheid

Host zijn van Schooldag van de Duurzaamheid

15 basisscholen uit Rheden deden vorig jaar mee met de eerste Schooldag van de duurzaamheid. 2.300 leerlingen leerden door te ruiken, zien, horen, proeven, en voelen een dag lang spelenderwijs over duurzaamheid en wat zij zelf bij kunnen dragen aan de 17 Werelddoelen (SDG’s). Duurzaamheid als thema past binnen het vijfde leerdoel: oriëntatie op jezelf en de wereld. Met de Schooldag van de duurzaamheid geeft u invulling aan deze oriëntatie.

De Schooldag is ontwikkeld op verzoek van wethouder Nicole Olland van gemeente Rheden en werd vorig jaar voor het eerst in die gemeente georganiseerd. De 2e editie in gemeente Rheden vindt plaats op  de eerste vrijdag na de herfstvakantie. Olland: “Ik vind het belangrijk dat kinderen zich met duurzaamheid bezighouden. Door hen nu al op een speelse manier te betrekken, ervaren ze dat hun eigen gedrag kan bijdragen aan verbetering. Ik hoop dat de 2e editie van Schooldag van de duurzaamheid de start is van een jaarlijkse traditie waar heel Nederland zich bij aansluit!”

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor scholen betekent meedoen dat uw leerlingen een dag of dagdeel spelenderwijs bewust gemaakt worden dat ze zélf iets kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving, hoe klein dat beetje dan ook is. Uw leerlingen gaan binnen én buiten aan de slag. De dag vindt hoofdzakelijk op uw eigen school plaats en valt binnen het normale lesrooster.

Op de website krijgt u een indruk van activiteiten die vorig jaar werden georganiseerd. Ook zijn er op de website prachtige foto’s te vinden van de verschillende activiteiten. Het definitieve programma wordt samengesteld door een projectleider in overleg met de gemeente waar uw school onder valt en in samenwerking met het lokale bedrijfsleven.

Omdat de financiën om Schooldag van de duurzaamheid mogelijk te maken door gemeenten beschikbaar worden gesteld, kan Schooldag van de duurzaamheid in het komende schooljaar individuele aanmeldingen van scholen nog niet realiseren. Maar van onderuit kunnen we natuurlijk wel een gemeente bewegen de dag mogelijk te maken!

Geef u daarom gerust op! Meer informatie kunt u vinden op www.schooldagvandeduurzaamheid.nl/info-voor-scholen/  

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2017