Regenwoud van de kinderen

 

 

 

 

Gastles over het regenwoud en samen een inzamelingsactie doen

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met heel veel bijzondere planten en dieren. Heel belangrijk dus om te bewaren en te beschermen.

Stichting Work with Nature beschermt het regenwoud in Costa Rica. Met het project "Regenwoud van de Kinderen" geven ze leerlingen van basisscholen de kans om meer te leren van het regenwoud en samen een prachtig reservaat op te bouwen!

Hoeveel geld verzamelen jullie voor het reservaat? Voor €2,50 wordt 1 m2 regenwoud beschermd. Voor iedere 2 vierkante meter beschermd reservaat, krijg je 1 Gouden Voetstap.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vrijwilligers van de stichting komen in alle klassen die deelnemen kosteloos een workshop verzorgen (filmpje op de website). Tijdens deze workshop leren de leerlingen op een interactieve manier meer over de magie en schoonheid van het regenwoud. Zo worden er opdrachten gedaan, filmpjes getoond (o.a. ook van Freek Vonk), wordt er meer verteld over de kenmerken van het regenwoud, de verschillende lagen in het regenwoud en de verschillende dieren die in het regenwoud leven. 

In ruil hiervoor organiseert de klas/school een inzamelingsactie. Met het opgehaalde geld van de leerlingen wordt in Costa Rica een stuk regenwoud beschermt: het Regenwoud van de Kinderen. Als waardering ontvangt de school een certificaat met het aantal beschermde meters regenwoud. Ook kunnen er oorkondes geleverd worden.

Work with Nature kan de inzamelingsactie ondersteunen met uitgewerkte pakketten voor bijvoorbeeld een sponsorloop, jaarmarkt of spaarpotactie. Ze denken graag mee over eventuele andere wensen!

Vraag aan de juf of meester om jouw school of klas op te geven via de website: http://regenwoudvandekinderen.nl/

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland.

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2020