Kinderklimaatdeals

Sluit een deal voor het klimaat met een volwassene

Top dat jullie je inzetten voor een gezonder klimaat! Wat zou het goed zijn als volwassenen ook vaker gaan fietsen, korter douchen, minder vlees etende tv uitzetten, etc. Daar kunnen jullie bij helpen!  Sluit een Kinderklimaatdeal met een volwassene en kom allebei in actie voor het klimaat.
Een kinderklimaatdeal is een afspraak tussen een kind en een volwassene, op initiatief van een kind, waarbij acties worden afgesproken om bij te dragen aan een beter klimaat. Samen stel je vast wat je gaat doen om de actie te laten slagen. Je verdient 1 Gouden Voetstap per Kinderklimaatdeal.

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Bedenk wat jij doet voor een gezond klimaat. Denk aan kort douchen, fietsen naar school, ieder jaar een boom planten, geld inzamelen voor bescherming van natuur, lampen en apparaten uit, etc.

2. Bedenk aan wie je wilt vragen om dit ook te doen. Bijvoorbeeld je eigen familie, de buurvrouw of misschien ken je iemand in de buurt die bij een groot bedrijf werkt.

3. Zoek zijn/haar telefoonnummer of e-mailadres op en vraag of je binnenkort op bezoek mag komen. Vertel wie je bent, wat je wilt en waarom je een klimaatdeal wilt sluiten.

4. Print een certificaat uit en het knutselpakket voor de grote hand. Tijdens je afspraak kun je een foto of filmpje maken van jou en de persoon met wie je de deal hebt gesloten.

5. Nadat je de deal hebt gesloten vul je op www.kinderklimaatdeals.nl deal in, zodat iedereen het kan zien.

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland.

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2020