Gastles over klimaat

Een Greenpeace gastspreker in de klas

Wat betekent het nou precies als we het hebben over klimaat en klimaatverandering? Hoe zit het in elkaar? Wat kunnen we hieraan doen? Hierover en veel meer hoor je tijdens de gastles die Greenpeace wil komen geven op jullie school. Iedereen in jouw klas verdient hiermee 1 Gouden Voetstapsticker!

Een voorlichter van Greenpeace kan aan de bovenbouwleerlingen van de basisschool alles komen vertellen over het klimaat. Speciaal voor de Groene Voetstappenactie geeft Greenpeace kostenloos voorlichting in de klas. Bijvoorbeeld over de gevolgen van klimaatverandering voor de Noordpool en haar inwoners.

Hoe gaat het in zijn werk?

Samen met de leerlingen wordt op zoek gegaan naar oplossingen voor klimaatverandering: schone energie en energiebesparing. Als afsluiting bedenken de leerlingen een eigen actie of wens voor het milieu. Voorlichtingen worden gegeven door getrainde vrijwilligers van Greenpeace.

De voorlichters van Greenpeace kunnen komen in de Groene Voetstappenweken, maar ook in de twee maanden daarna. Geef je op via /www.greenpeace.nl/voorlichter/.  Er zijn geen extra kosten verbonden aan de gastles.

Lesmateriaal

Hieronder download je extra lesmateriaal voor een les over Klimaat en de Noordpool: Docentenhandleiding, digibordles en werkblad leerlingen.

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland.

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2020