Europa

ZOOM - Kids on the Move!, de internationale Groene Voetstappen bestaat 15 jaar 

Al sinds 2002 zoomen kinderen in op lokale oplossingen voor wereldproblemen. Tijdens de projectweek gaat het over onderwerpen als klimaatverandering, duurzaamheid en globalisering en leveren de kinderen zelf een bijdrage aan een beter klimaat.

De 15e verjaardag van ZOOM - Kids on the Move! wordt gevierd met een ontwerpwedstrijd: alle kinderen in Europa mogen een eigen versie van het Groene Voetstap-logo maken en ideeën toevoegen voor 

milieubescherming. De beste ontwerpen worden samen met de Groene Voetstappen opgehangen tijdens de VN Klimaattop in Bonn. Climate Alliance zal het logo van de winnaars afdrukken op A2-formaat.


Spelregels:

Kinderen van alle leeftijdsgroepen tekenen of schilderen een logo voor Groene Voetstappen/ZOOM - Kids on the Move! op een poster (min. A2 / max. A0). De enige eisen zijn dat er een wereldbol op moet staan en 'jonge klimaatbeschermers'.

  • Schoolkinderen tot 6 jaar kunnen tekeningen toevoegen aan het logo, waarop ze laten zien hoe zij zelf het milieu beschermen in de klas. 
  • Schoolkinderen van 7 tot 8 jaar kunnen groene ideeën voor op school toevoegen aan de poster. En wellicht ook wat wat zij nodig hebben vn de school of gemeente om hun ideen uit te voeren. 
  • Schoolkinderen van 9 tot 12 jaar kunnen hun persoonlijke groene doelen of Kinderklimaatdeals vormgeven. Hiermee kunnen ze ook deelnemers aan de VN-Klimaattop oproepen tot concrete maatregelen. 

Stuur de poster op, voor 5 oktober 2017, naar Climate Alliance. Denk eraan de naam en adres van de school en groep toe te voegen.
Klima-Bündnis / Climate Alliance
“15 years of Green Footprints”
Galvanistr. 28
60486 Frankfurt am Main
Germany

Originele informatie ontwerpwedstrijd

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland in samenwerking met:

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2021