Ambassadeur

Sinds het jaar 2008 is de Nederlandse poolreiziger Philip de Roo ambassadeur van de Groene Voetstappenactie. Vele malen is hij aanwezig geweest bij een evenement op school of tijdens de Kinderklimaattop om te vertellen over het belangrijke werk dat hij doet met zijn poolexpedities. Hij brengt de stand van de aarde in kaart en laat zien wat klimaatverandering betekent voor het belangrijke poolijs, want de polen zijn de thermometer van de aarde. Ook heeft hij twee filmpjes gemaakt voor Groene Voetstappen over het klimaat en zijn werk. Deze zijn te zien onderaan deze pagina.

In april 2015 is hij weer op een belangrijke expeditie gegaan in het noorden van Canada, samen met een andere Nederlandse poolreiziger Marc Cornelissen. Op 29 april 2015 zijn Philip en Marc verongelukt op het ijs. Dat stemt ons heel verdrietig. Het is een groot gemis voor familie, vrienden, collega's, kinderen van de Groene Voetstappen en ons allemaal.

Philip is altijd met veel plezier ambassadeur geweest voor de actie Groene Voetstappen. Zijn familie omarmt het voorstel dat Philip als poolreiziger en ambassadeur van Groene Voetstappen kan aanblijven. Daarom voelen wij ons zeer vereerd om te kunnen melden dat Philip de Roo ook nu na zijn vermissing ambassadeur van Groene Voetstappen blijft!

Het verhaal van Philip laat kinderen zien dat je al vroeg kunt beginnen met het opnemen voor natuur en klimaat. Als Ranger heeft Philip zich altijd enorm ingezet voor het Wereld Natuur Fonds. Een groot deel van zijn vrije tijd wijdde hij aan fondsenwervingsacties voor het WNF, zoals voor de neushoorn, panda en orang oetan. Als beloning voor zijn tomeloze inzet als Ranger kreeg Philip op 15-jarige leeftijd in 2000 tijdens het Wereld Water Forum de opdracht van Z.K.H. Prins Willem-Alexander om naar Antartica te reizen en onderzoek te doen naar klimaat en klimaatsverandering. Philip werd op Antartica gegrepen door de kwetsbaarheid van de wonderschone, oeroude en imposante natuur. Deze reis heeft hem nog meer gestimuleerd om zich in te zetten voor het behoud van de natuur.

Sindsdien is Philip diverse malen naar het Noordpoolgebied gegaan. Zo bereikte Philip op 19-jarige leeftijd de geografische Noordpool, stak hij later Groenland van oost naar west en van zuid naar noord over, begeleidde diverse expedities op Groenland, skiede over de Baltische zee en liep in 62 dagen langs de Nederlandse grenzen om aandacht te vragen voor 400.000 kinderen die in Nederlands in ongelukkige omstandigheden opgroeien. Verder faciliteerde Philip wetenschappelijk onderzoek in het noordpoolgebied, initieerde hij dialogen tussen de Groenlandse bevolking en de westerse samenleving, zoals Missie Sila, en ondersteunde hij duurzame innovatie door onder andere biobrandstoffen tijdens poolexpedities te testen. Naast alle polaire expedities heeft Philip in de loop der jaren veel klimervaring opgedaan. Zo bereikte hij driemaal de top van de Mont Blanc en beklom hij meer dan 25 bergen hoger dan 4000 meter. Met zijn werkzaamheden heeft Philip zich altijd vol overgave ingezet voor de mensen, de dieren en de natuur.

 

Download hier de
gratis lesbladen.

Lesmateriaal

Gemeentes en NME’s bestellen hier actiemateriaal voor scholen.

Bestellen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Voetstappen.

Nieuwsbrief

Groene Voetstappen is een project van Klimaatverbond Nederland in samenwerking met:

Contact - Colofon en Disclaimer

© Klimaatverbond Nederland 2021